FOTO: Virovitica domaćin svečane sjednice povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite

Virovitica je u srijedu, 1. ožujka, bila domaćin svečane sjednice povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u RH koje je održano pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te u suorganizaciji DUZS-a RH, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice. Državna uprava za zaštita i spašavanje u kontinuitetu radi na izgradnji učinkovitog i prilagodljivog, polivalentnog sustava civilne zaštite s ciljem daljnje profesionalizacije i razvoja sustava u Republici Hrvatskoj, kao i još bolje prepoznatljivosti u međunarodnim razmjerima kroz pružanje pomoći državama pogođenim katastrofama.

MG 7862Nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima ispred spomen-obilježja na Gradskom groblju, u Kazalištu Virovitica održana je svečana sjednica na kojoj su, između ostalih, prisustvovali izaslanica predsjednice RH, savjetnica za obranu i nacionalnu sigurnost Maja Čavlović, ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, načelnici s područja VPŽ, pročelnici i djaletnici županijskih i gradskih službi…

Svečana sjednica ujedno je bila i prigoda za podjelu pohvalnica, zahvalnica i godišnjih nagrada djelatnicima DUZS-a i pripadnicima civilne zaštite. Osim toga, dodijeljene su i godišnje nagrade pojedincima za posebne pothvate. Tako su kristalnu plaketu i priznanje za akciju spašavanja pilota srušenog motornog zmaja iz hladnog jezera dobili Vladimir Paušić i Dino Škamo, za spašavanje dječaka od posljedica strujnog udara Leonarda Novaković i Domagoj Kereta, a za akciju spašavanja mladića iz stana zahvaćenog požarom nagrađen je Robert Fajt. Zaslužnima su nagrade uručili ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak te gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

MG 8000U okviru obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u RH na igralištu kod Klasične katoličke gimnazije u Virovitici te na trgu kod Palače Pejačević mogla se vidjeti i oprema te demonstracije pojedinih vježbi Crvenog križa Virovitica, vatrogasaca, pripadnika DUZS-a, policije, HGSS-a, hitne pomoći… Policija je izložila čamac i nekoliko vozila, DUZS je imao zapovjedno vozilo, Hitna je uz vozilo hitne pomoći imala i lutku za reanimiranje, HGSS se spuštao s vatrogasnog tornja, vatrogasci su imali vatrogasne ljestve, skakanje iz zgrade na jastuk, a Crveni križ je uz postavljen šator demonstrirao pružanje pomoći unesrećenima. (www.icv.hr; mb; foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”397000″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content