Gradonačelnik Ivica Kirin u ulozi nastavnika

U sklopu projekta „Roditelji suradnici škole“ u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji na satu politike i gospodarstva gostovao je gradonačelnik Virovitice g. Ivica Kirin. Je li lakše biti nastavnik ili voditi lokalnu samoupravu? Gradonačelnik Virovitice g. Ivica Kirin okušao se u nesvakidašnjoj ulozi i zaključio kako ne bi mogao biti nastavnik jer bi bio više na strani djece i onda kada bi možda trebao za njihovu dobrobit biti autoritativniji uz, naravno, dosljednost i uvažavanje drugih.

Učenicima je ispričao o svojim počecima bavljenja politikom i kako je politika zapravo njegov poziv jer oduvijek ima potrebu brinuti se za svoju zajednicu i pomagati drugima. Učenike je zanimalo koji su najvažniji poslovi koje grad Virovitica obavlja, za što se izdvaja novac iz gradskog proračuna i što Virovitica nudi mladim ljudima da se nakon školovanja vrate u svoj grad. Također, gradonačelnik ih je upoznao i s tim koja su deficitarna zanimanja u Virovitičko – podravskoj županiji i koje fakultete upisati, a da bi lakše u svom kraju nakon završetka školovanja dobili posao.

Gradonačelnik je istaknuo kako se nikad ne smijemo klanjati novcu i uvijek treba pomagati drugima jer možda ćemo jednog dana i sami biti oni koji trebaju pomoć.

Na kraju je maturante izvijestio o onome što njih najviše zanima, a to su planovi vezani uz ovogodišnju norijadu, i o proširenju sadržaja za mlade u Virovitici, kako sportskih tako i zabavnih i kulturnih.

Zahvaljujemo gradonačelniku g. Ivici Kirinu koji je kao otac učenika naše škole sudjelovao u projektu te svojim znanjem i iskustvom obogatio učenike četvrtih razreda, ali i sve nas koji smo imali priliku sudjelovati u ovom dijelu projekta. (kkg-vtc.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content