Iznadprosječno topao vremenski period se nastavlja

Iznadprosječno visoke temperature zraka obilježile su ožujak 2017. godine. Pozitivno temperaturno odstupanje iznad većeg dijela VPŽ je +1.5°C do +3.2°C. Do kraja ožujka također će se nastaviti iznadprosječno topao vremenski period.

31. ožujka 1989. godine na području Virovitice mjerili smo +25.5°C. To je apsolutni maksimum temperature zraka tijekom ožujka na području Virovitice. Tako da iznadprosječno visoke temperature zraka koje su prisutne nisu neuobičajena pojava tijekom ožujka. U narodu je ožujka poznat pod nazivom ožujka „luđak“.

303
Anomalije/odstupanje temperature zraka u odnosu na višegodišnji prosjek (1981-2010.). Od 01.03.2017. godine do 29.03.2017. godine

Do kraja tjedna očekujemo…

…Suho i stabilno vrijeme. Temperature zraka i dalje iznadprosječno visoke. Jutarnje temperature zraka očekujemo od +6°C do +12°C. Najviše dnevne od +19°C do +22°C ili koji stupanj više. Vjetar slab do umjeren pretežno južnih smjerova. UV- indeks umjeren 5/12.

Što nam donosi travanj?

Iznadprosječno visoke temperature zraka trebale bi obilježiti travnja. Velika je vjerojatnost toplih dana od sredine travnja. Topli dani su dani kada je temperatura zraka barem jednom tijekom 24h jednaka ili veća od 25°C. I dalje će se nastaviti sušniji vremenski period „manjak oborina“. Sredinom i krajem travnja najveća je vjerojatnost nestabilnijeg vremenskog perioda.

Vremenski uvjeti u danima pred nama idealni za boravak u prirodi i radove na otvorenom. Alergičari, na području Virovitice najveća je koncentracija peludi breze (velika), dok je koncentracija peludi hrasta (umjerena). (www.icv.hr, Kristijan Paljar; foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content