Matej Orina regionalni prvak na bisernici

U Jastrebarskom je održano 55. Hrvatsko regionalno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa na kojem su sudjelovali i mladi glazbenici Osnovne glazbene škoel Slatina, Područnog odjela Orahovica. Sjajan rezultat polučio je Orahovčanin Matej Orina (14) učenik 6. razreda tambure, koji je u III. kategoriji, disciplina bisernica, osvojio je 1. Nagradu.

-Matej je osvojio 91,38 bodova te se time plasirao na 55. Hrvatsko, državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa koje se održava u travnju 2017. godine u Zagrebu. Učenika je pripremao nastavnik Ivan Jurišić, a Matejev nastup na klaviru je pratila nastavnica Mateja Tomas. Ovo je sjajan rezultat, a Matej je nastavio svoj niz odličnih rezultata. Ovakva natjecanja održavaju se svake dvije godine, a 2015. Matej je bio viceprvak Hrvatske. Dakle, ponovno je na Državnom što je samo po sebi ogroman uspjeh, a tamo što god napravi je velika stvar, kaže ravnatelj Područnog odjela Glazbene Škole orahovica Dražen Kovačević.

Matej je bio presretan ovim rezultatom:
-Naravno da sam presretan. Puno sam vježbao, na natjecanju dao sve od sebe i eto ispalo je odlično. Sada slijedi još više rada i vježbe uz moje nastavnike, Državno natjecanje je nagrada za sve što radiš cijelu godinu. Vidjet ćemo, ja sam i sada zadovljan, a u Zagrebu što bude, rekao je Matej Orina.

(www.icv.hr,vg; foto:Vladimir Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content