Održan prvi ovogodišnji zbor građana

U mjesnom domu u Podgorju gradonačelnik Ivica Kirin, u nazočnosti virovitičkih gradskih pročelnika te direktora gradskih poduzeća, održao je zbor građana. Mještani Podgorja i ove godine okupili su se u velikom broju kako bi iz prve ruke saznali više o budućim planovima na području grada Virovitice, a osobito na području prigradskog naselja Podgorje.

Prisutne mještane na početku sastanka pozdravio je predsjednik Mjesnog odbora Podgorje Milan Krmpotić koji je više rekao i odrađenim aktivnostima Mjesnog odbora, a posebno je naglasio asfaltiranje Bilogorske ulice te Ulice Svetog Petra i Pavla. Postavljena je kanalizacija u odvojcima te nasipan kamen na poljske putove kao i uređene zelene površine. O radu s udrugama, po kojima je Podgorje poznato, istaknuta je kupnja kosilice za nogometni klub kao i drugi rekviziti za potrebe nogometnog kluba, ali i Društva sportske rekreacije te potrebe Udruge umirovljenika. Osnovana je mjesna zajednica Crvenog križa te je u planu skora sanacija spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

Gradonačelnik Ivica Kirin u kratkim je crtama upoznao mještane s budućim projektima koji se planiraju realizirati na području grada Virovitice, a osobito na području prigradskog naselja Podgorje. Tako je posebno istaknuto postavljanje javne rasvjete na cesti prema gradu kako bi se povećala sigurnost osobito djece te kasniju izgradnju nogostupa i biciklističke staze. Obećao je da će se asfaltirati II i V odvojak Ulice Sv. Nikole Tavelića kroz koje je prošla kanalizacija, a u narednom periodu i ostale odvojke te postaviti rasvjetna tijela na mjestima gdje nedostaju. Na kraju se zahvalio Udruzi umirovljenika na brizi oko mjesnog doma i okoliša u mjestu, ali i N.K. Podgorju i Društvu za sportsku rekreaciju Podgorje za sve što čine da bi život u ovom naselju bio što sadržajniji. Također je upoznao mještane da je u planu prijava projekta uređenja nogometnog igrališta prema EU fondovima, gdje bi se uz rasvjetu, tribine te navodnjavanje uredilo i dječje igralište, prostor za društvene igre te parkiralište. Mještani su postavili i brojna pitanja, uglavnom komunalne naravi, na koja su dobili i adekvatne odgovore.

Zadovoljstvo radom Mjesnog odbora istaknuo je i mještanin Podgorja Antun Poljak koji kaže da ipak trebaju biti još konkretniji i više raditi. Zbor građana, prema riječima Antuna, je dobra ideja, no ne bi trebao biti radnim danom jer ljudi tada nemaju vremena. Još jedan mještanin, Mario Grgurić, također je pohvalio rad mjesnog odbora i predsjednika Milana Krmpotića, a prema njegovim riječima situacija se treba još poboljšati, trenutno ide na bolje, ali još se tu treba dosta raditi. Za zbor građana Mario kaže da je prava prilika da mještani kažu što im valja, a što ne kako bi se i to moglo uzeti u obzir.

Sljedeći zbor građana održat će se u ponedjeljak, 27. ožujka, u 19 sati u mjesnom domu Taborište.

(www.icv.hr, rc, žđ; Foto: Ž. Đaković)

[g-gallery gid=”400428″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content