Održan zbor građana u Rezovcu, u petak zborovi građana u Jasenašu i Milanovcu

Gradonačelnik Ivica Kirin, gradski pročelnici i direktori gradskih tvrtki posjetili su Rezovac i u mjesnom domu u Rezovcu održali zbor građana za mjesni odbor Rezovac. U uvodu je član Vijeća mjesnog odbora Rezovac dr. Vladimir Reider zahvalio gradonačelniku Ivici Kirinu i djelatnicima Grada Virovitice i gradskih tvrtki na svemu što su učinili za Rezovac jer je u proteklih nekoliko godina u kojima je uređena škola i mjesni dom te kroz mjesto prošla kanalizacija i plinofikacija.

Prisutnima se je obratio i gradonačelnik Ivica Kirin koji je između ostalog pohvalio rad mjesnog odbora te osobito rad nogometnog kluba i Udruge umirovljenika Rezovac naznačivši da su u ovo naselje samo u proteklih nekoliko godina uloženo više milijuna kuna u podizanje standarda građana što samo po sebi dovoljno govori o brizi za najstarije virovitičko prigradsko naselje. Najavio je nastavak velikih infrastrukturnih radova o čemu je više rekao privremeni pročelnik za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Marijo Klement istaknuvši da su već započeli radovi na asfaltiranju Ulice Rezovački Vinogradi V. odvojak, a uskoro će započeti radovi i na rekonstrukciji Ulice Stari Rezovac. U planu je ove godine i izgradnja nogostupa od mosta u središtu naselja do Ulice Zlatnog Polja što će znatno povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a osobito djece što je i kao i ostalo što se radi zatraženo od strane Vijeća mjesnog odbora Rezovac. Prijavljen je i projekt izgradnje mosta kod Područne škole u Rezovcu i rekonstrukcija ceste i izgradnje nogostupa u Ulici Sv. Križa do Ulice Sjevernjak u Rezovcu. I idućem razdoblju planirano je asfaltiranje ostalih odvojaka te izgradnja nogostupa od Područne škole Rezovac do kraja mjesta prema Borovi.

Prisutni mještani postavili su i pitanja koja su se uglavnom odnosila na komunalnu tematiku, ali i pitanja vezana uz radove vezane za groblje kao i pokapanje mrtvih, pitanja vezanih uz legalizaciju, ali je istaknuto i zadovoljstvo čistoćom grada i prigradskih naselja što je zasluga kako komunalnih poduzeća, ali i sve savjesnijih građana koji shvaćaju vrijednost čistog i zdravog okoliša.

rezovac 33

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content