Održana sjednica Općinskog vijeća općine Crnac

Članovi Vijeća općine Crnac održali su redovnu 24. Sjednicu, a u sklopu Aktualnog sata na pitanje vijećnika Ive Marka o pokretanju male škole na području općine Crnac, načelnik Mato Damjan odgovorio kako Općina ima u planu u narednoj školskoj godini pokrenuti malu školu te je na Vijeću i donesena Odluka da se sredstva za tu namjenu osiguraju kroz rebalans Proračuna. U nastavku je uz devet glasova ”za” i jednog suzdržanog, doneseno niz Odluka između kojih i Odluku o izmjeni i dopuni Prostornog plana uređenja općine te Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području općine unutar mjere 07. ”temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja RH od 2014.-2020., a riječ je o izgradnji Dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu.

– U Mjeri 7.4.1. najveća dozvoljena, odobrena sredstva iznose oko milijun eura, a s obzirom da je naš troškovnik za Dječji vrtić bio preko tog iznosa, kao načelnik sam donio odluku da se revidira dokumentacija i troškovnik što će biti i odrađeno do objave natječaja. Ovo je veliki projekt, i evo sam čekamo natječaj da nominiramo ovaj projekt i nadamo se što prije krenuti u realizaciju.– rekao je načelnik općine Crnac Mato Damjan. Na kraju sjednice donesena je i Odluka o suglasnosti za izgradnju pješačkih staza, a u završnoj točci prihvaćeno je i izvješće načelnika Mate Damjana za drugo polugodište 2016. godine.

– U proteklom periodu završena je vodovodne mreža Veliki Rastovac-Breštanovci čime smo završili projekt vodoopskrbe na području općine Crnac, odnosno svako naše domaćinstvo se sada može priključiti na pitku vodu. Iznos ovoga projekta bio je 5 milijuna kuna. Bilo je tu još niz vrijednih projekata za sigurnost i ugodan život naših mještana, a imamo već pripremljeno niz novih projekata koji čekaju natječaja da ih i nominiramo. Kada sve zbrojimo, ukupna vrijednost odrađenih projekata u proteklom razdoblju je 8 milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekata koje ćemo nominirati je oko 13 milijuna kuna.– zaključio je Damjan. (www.icv.hr; vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content