Općina Špišić Bukovica nominirat će gradnju Dječjeg vrtića; umirovljenicima s manje od 1.500 kuna mirovine isplata uskrsnice

Općinsko vijeće Špišić Bukovice održalo je u Društvenom domu u Vukosavljevici, pod predsjedanjem Tihomira Majstorovića, 41. sjednicu, ujedno i posljednju u ovom sastavu.
Na sjednici su, između ostalog, usvojene prve Izmjene i dopune Proračuna Općine Špišić Bukovica za 2017. godinu. Rebalansom Proračuna prihodi su ostali isti, ali su povećani rashodi zbog prenesenih sredstava iz prošle godine. Riječ je o 1.179.000,00 kuna te su samim time i rashodi povećani na 7.590.000,00 kuna u odnosu na prihode koji iznose 6.811.000,00 kuna. Rebalansom Proračuna usvojena je i Odluka da će se svim umirovljenicima s područja općine koji imaju mirovinu manju od 1.500,00 kuna isplatiti uskrsnice u iznosu 100,00 kuna.

Osim toga, donesena je i Odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području Općine Špišić Bukovica unutar Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima za projekt izgradnje Dječjeg vrtića u Špišić Bukovici, a poboljšat će se i uvjeti školovanja vukosavljevičkih mališana:
– Novi vrtić će se nalaziti preko puta Općinske zgrade. Općina ima pripremljenu svu dokumentaciju te se čeka raspisivanje natječaja koji je najavljen za 18. travnja. Također, donijeli smo još jednu važnu odluku. Riječ je o sufinanciranju zamjene dotrajale stolarije u Područnoj školi Vukosavljevica, što će ujedno biti prvi korak u rekonstrukciji cijele škole. – rekao je načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler. (www.icv.hr, mb)

[g-gallery gid=”400153″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content