Pijan automobilom sletio s “Aleje maturanata”

Jučer, 19. ožujka u 6.40 sati, kroz Viroviticu, Ulicom Aleja maturanata, 42 – godišnji vozač, pod utjecajem alkohola od 1.56 promila, upravljao je automobilom virovitičkih registarskih oznaka u pravcu naselja Sveti Đurađ, gdje dolaskom do kbr. 17, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake i prelaska vozila na istočnu bankinu, prednji dijelom vozila, udario u rastuće stablo javora, kojeg je slomio nakon čega je došlo do prevrtanja vozila na krov i slijetanja u putni jarak. Slijedi Optužni prijedlog.

Unatoč tome što je tijekom proteklog tjedna, policija pojačano vršila nadzor prometa pri čemu je utvrđen i sankcioniran 681 prekršaj, ovdje je bitno izdvojiti 38 vozača pod utjecajem alkohola, od kojih su trojica alkoholiziranih vozača bila sudionici prometnih nesreća, a jedan od kojih je  jedan prouzročio i prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom.

Shodno tome može se zaključiti da je na našim cestama još uvijek jedan dio nesavjesnih vozača, koji prilikom i nakon konzumacije alkohola ne vode brigu o sebi, kao niti o drugim sudionicima u prometu. (www.policija.hr, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content