Premijer Andrej Plenković: VIROEXPO je vrlo ozbiljan sajam koji privlači veliki broj izlagača

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković osvrnuo se na početku sjednice Vlade u četvrtak na procjene rasta BDP-a od 3,4% u zadnjem kvartalu 2016., govorio je o Mjerama aktivne politike zapošljavanja, ali i podsjetio na jedan nama važan događaj.

Naime, predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković istaknuo je kako je sudjelovao i na 22. međunarodnom sajmu VIROEXPO u Virovitici, rekavši „kako je VIROEXPO vrlo ozbiljan sajam koji privlači veliki broj izlagača“. Ocijenio je vrlo korisnim da je zemlja partner ove godine bila Češka, a prisutne su i druge srednjoeuropske zemlje. „osim toga, poslali smo još jednu poruku privrženosti ove Vlade Projektu Slavonija“, kazao je Plenković.

Podsjetimo, upravo je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković otvorio ovogodišnji Viroexpo u pratnji ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Viroexpo 2017 je po riječima direktora sajma Igora Androvića po svemu bio rekordan. Vidjelo ga je 28.000 posjetitelja, predstavilo se 587 izlagača iz 27 zemalja i pokazalo se da je odluka o preseljenju sajma u središte grada – bila pun pogodak.

Viroexpo 2017 se održao uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te Ministarstva gospodarstva, Zemlja partner je bila Republika Češka. Organizatori i pokrovitelji su i ove godine bili: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je bila tvrtka Viroexpo, a ovogodišnji sponzor je bio HPB. (www.vlada.hr, www.vpz.hr; foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content