Visoka škola Virovitica: U pripremi je uvođenje studija Elektrotehnike, smjer Telekomunikacije

Nakon što je u akademskoj godini 2016./2017. u Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici uveden studij Računarstva, smjer Programsko inženjerstvo, u pripremi je i studij Elektrotehnike, smjer Telekomunikacije. Time bi se na virovitičkoj Visokoj školi upotpunio ICT portfolio, što bi trebala postati paradigma stručnih studija, odnosno nešto što bi studentima omogućavalo visoku samozapošljivost.

– Već se razgovaralo s određenim relevantnim dionicima s kojima bi se ulazilo u razvoj tog studijskog programa. Naime, studijski program Računarstva je bio rađen u uskoj suradnji s tvrtkama iz ICT domene, a isto tako želimo napraviti i sa studijem Elektrotehnike. Ono što za sada mogu reći jest to da će iza studija definitivno stajati Hrvatska gospodarska komora – Odjel za tehnološki razvoj i IT, ali nadam se i renomirane visokoškolske institucije i tvrtke iz domene telekomunikacija. Kada se sklope sporazumi sa svim dionicima, krenut ćemo u izradu elaborata studijskog programa nakon čega slijedi standardni postupak akreditacije pri Agenciji za znanost i visoko obrazovanje. – rekao je dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić.

Podsjetimo, na Visokoj školi Virovitica izvodi se preddiplomski stručni studij Menadžmenta (smjerovi: Informatički menadžment i Menadžment ruralnog turizma), Poduzetništva (smjer: Poduzetništvo usluga) i Računarstva (smjer: Programsko inženjerstvo) te specijalistički diplomski stručni studij Menadžmenta, smjerovi: Destinacijski menadžment i Menadžment malih i srednjih poduzeća. (www.icv.hr, mb; foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content