Započela edukacija za članove mobilnih stručnih timova u COOR-u

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica započela je dvodnevna edukacija za članove mobilnih stručnih timova. Edukaciju za učitelje COOR-a, edukacijske rehabilitatore, provodi Učilište IDEM, a cilj je osposobljavanje učitelja za pružanje podrške u inkluziji učenika s teškoćama u redovni sustav odgoja i obrazovanja kroz formiranje mobilnih stručnih timova. U edukaciju je uključeno desetero stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskog profila i psihologa, a ideja za je proizašla iz velike potrebe redovnih osnovnih škola za pomoći stručnjaka ovog profila kako bi učenici i učitelji dobili pomoć vezanu uz specifične potrebe djece s teškoćama. Edukacije se održavaju uz financijsku podršku Grada Virovitice.
Predavanje u sklopu prvog dana edukacije održala je profesorica Ljijana Igrić koja je govorila o tome koja je zapravo prednost inkluzije te zašto inzistira na tome da sredina prihvati različitost.
– Djeca s teškoćama jesu na neki način različita, no ako su škole koje pohađaju odvojene od društva, tada i mladi koji završe te škole ostaju odvojeni od svojih vršnjaka, nemaju prijatelje u „redovnoj“ sredini. – rekla je profesorica Igrić.
U subotu, 11. ožujka na rasporedu je predavanje profesorice Đurđice Ivančić, a prema riječima Dubravke Periša, edukacijskog rehabilitatora u COOR-u, edukacije će se održavati višekratno do kraja školske godine. (www.icv.hr, mb; foto: Martina Bašić)

[g-gallery gid=”398593″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content