Alen Jurenac novi je ravnatelj Parka prirode Papuk

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović održao je u petak, 21. travnja radni sastanak s Alenom Jurencom, novoizabranim ravnateljem JU Parka prirode Papuk. Jurenac je ministru Dobroviću izrazio zahvalnost na ukazanom povjerenju te predstavio veliki projekt Parka ‘GEOPRIČE UNESCO GEOPARKA’, kojeg je napisala VIDRA, s kojim ujedno započinje mandatno razdoblje. Projekt je ukupno vrijedan 90.090.587,54 kuna i odobren je za sufinanciranje iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.’, Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Partner Parku na projektu je Županijska uprava za ceste Virovitičko-podravske županije.

Projektne aktivnosti se sastoje od pet tematskih priča: ‘Izgradnja i opremanje multimedijalnog Geo-info centra u Voćinu’, ‘Izgradnja i opremanje adrenalinskog parka u Velikoj’, ‘Uređenje i opremanje Kuće Panonskog mora u Velikoj’, ‘Izgradnja, nadogradnja i opremanje ukupno 6 vidikovaca’ i ‘Rekonstrukcija ceste Slatinski Drenovac-Jankovac-Granica županije’.

‘Veoma sam ponosan, ali i svjestan velike odgovornosti jer mandat započinjem s početkom realizacije opsežnog projekta Parka prirode Papuk koji će imati veliki značaj za Virovitičko-podravsku, ali i susjednu, Požeško-slavonsku županiju. Sa svojim suradnicima nastavljam raditi na dosezanju cilja da Park postane pokretač razvoja lokalne zajednice te planiramo značajna ulaganja u razvoj javne turističke infrastrukture u destinaciji’, izjavio je Alen Jurenac.

Isto tako, uz obavljanje osnovnih funkcija u Parku, najavio je i poticanje pokretanja obiteljskih gospodarstava te jačanje potražnje za lokalnim proizvodima i uslugama.

‘Čestitam Vam na imenovanju za ravnatelja JU Parka prirode Papuk. Veoma se radujem Vašem projektu „GEOPRIČE UNESCO GEOPARKA“ koji će značajno doprinijeti obogaćivanju turističke ponude, jačanju vidljivosti destinacije te podizanju razine gospodarskih aktivnosti u dvije županije’, kazao je ministar Dobrović.

Alen Jurenac dolazi iz Čačinaca, a rođen je u Našicama 1983. godine, diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a zaposlenik je Ustanove od 2007. godine kada je započeo s radom kao nadzornik. Od 2009. do 2013. godine obnašao je dužnost glavnog nadzornika Parka prirode Papuk nakon čega nastavlja raditi u službi čuvara prirode. Od siječnja do ožujka 2017., bio je na mjestu vršitelja dužnosti ravnatelja JU Parka prirode Papuk, a od 2013. godine je i zamjenik načelnika Općine Čačinci. (www.mzoip.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content