„Budi STEMpatičan!“ – Odobren projekt vrijedan 926.091 kuna namijenjen poticanju rada s darovitom djecom s područja VPŽ

Dobre vijesti stigle su iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Projekt „Budi STEMpatičan!“ koji je napisala VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu uspješno je prošao fazu procjene kvalitete te je s visokih 95,5 bodova prihvaćen za financiranje u maksimalnom iznosu od 926.091,10 kuna.

Projekt je prijavljen u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga – Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini (Europski socijalni fond – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.).

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija sa 21 partnerom: 14 osnovnih i 7 srednjih škola kojima je županija osnivač. Ovim će projektom odgojno-obrazovni djelatnici edukacijama nadograditi svoja znanja za prepoznavanje i rad s darovitim učenicima u STEM području – području prirodoslovnih i matematičkih znanosti, tehnologije i inženjerstva, kroz razvoj novih modela te prilagođavanjem oblika rada koji odgovora sklonostima, sposobnostima i interesima darovitih STEM učenika.

Virovitičko-podravska županija redovito se prijavljuje na natječaje koji se financiraju iz EU fondova i time potiče sustav obrazovanja a po prvi puta aktivnosti projekta i sredstva biti će utrošena na rad s darovitim učenicima koji će time unaprijediti svoja znanja u STEM području koje je prepoznato kao transformacijski pokretač gospodarstva.

Zahvaljujući provedenim EU projektima u školama na području županije podignut je odgojno-obrazovni standard, ali i kvaliteta boravka i prehrane.

(www.icv.hr, ravidra.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content