Čestitke kuglačkom klubu Slatina na osvojenom trećem mjestu

Kuglački klub Slatina koji se zajedno sa klubovima HVIDRA Virovitica, Orahovica i Pitomača, natječe u 3. Hrvatskoj kuglačkoj ligi zona Osijek, ove sezone postigao je svoj povijesni rezultat. Naime, kuglači Slatine sezonu su završili na odličnom trećem mjestu sa prikupljenih 27 bodova što je samo za dva boda manje od vodećih ekipa Belišća i Darde koje dijele prvo i drugo mjesto.
Ekipa Slatine koju čine Željko Vaška, Ivan Lukačić, Željko Medved, Denis Drašković, Željko Kermend, Siniša Ljubomiroski, Damir Ferenčević, Matija Petrić, Dražen Zelenka i Josip Kiš, sezonu su započeli pomalo “sramežljivo”, a vrh trona zauzimala je odlična ekipa Orahovice. No nastavkom sezone igra Orahovice postajala je slabija, a Slatine sve jača i dominantnija da bi na kraju rezultirala vrhom tablice. Jer, dva boda znače samo jednu pobjedu više, upravo onu koja je nedostajala ekipi Slatine za borbu za prvo i drugo mjesto. No i ovako je dobro… vrhunski. Kuglači Slatine to uistinu i zaslužuju jer 3. liga je vrlo jaka, a u njoj kuglaju vrlo dobri kuglači koji nemalo ruše i preko 600 čunjeva po utakmici.

Inače kuglanje je u našoj županiji duga tradicija, a trenutno imamo ekipe u pet liga, 1. B ligi, 2. ligi regija Istok za žene, 3. ligi zona Osijek, Županijskoj ligi i Virovitičkoj rekreativnoj kuglačkoj ligi.
Problem je što svi ti klubovi (osim Pitomače koja ima svoju kuglanu), mogu trenirati samo u iznajmljenom prostoru kuglane Tvina u Virovitici, što je više nego nedovoljno.

I kuglači i kuglački fanovi nadaju se da će se tu iznaći neko rješenje jer bilo bi šteta da se dobra tradicija ovog lijepog sporta u gradu i županiji prekine zbog nedostatka prostora.

(www.icv.hr, bs; foto: I.Lukačić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content