FOTO: Održan 1. Memorijalni maraton Davor Šoploher

Ratni zapovjednik specijalne postrojbe policije za posebne namjene u Slatini, Davor Šoploher, nakon 18 godina zasluženo je dobio Memorijal po svom imenu.

Rodno Davorovo selo, Seona pored Našica, unatoč kišnom i hladnom vremenu, bilo je prepuno osjećaja ratnih prijatelja, supruge Cvijete, rodbine i mještana organiziranih od strane Udruge žena Seone.

Inicijativa Gorana Drakslera, jednog od Davorovih najmlađih suboraca, da se organizira Memorijalni maraton Seona-Slatina, na dan njegove smrti 19. travnja, nesebično je prihvaćena u Udruzi Glasnici istine pod vodstvom predsjednika Pave Tutenova.

Zahtjevnih 44 kilometra maratonci su istrčali za 5 sati uz kraće zadržavanje u Donjoj Motičini, gdje ih dočekao zamjenik načelnika Općine Mišo Tomac, uz želju za suradnjom pri organiziranju ovog Memorijala svake slijedeće godine.

Našička policija, koja je osiguravala kolonu do kraja Feričanaca, prepustila je daljnu brigu u prometu kolegama iz Virovitičko-podravske županije. Nakon još nekoliko zaustavljanja za kraći predah, u Kozicama, ispred Mjesnog doma, maratoncima su se pridružili moto-bikeri iz MK Kumovi Virovitica I MK Speed Slatina.

DSC04952Cilj današnjeg Memorijalnog maratona bio je dolazak na grob Davora Šoplohera, na slatinskom groblju. Svijeće su zapalili Davorovi ratni prijatelji, supruga Cvijeta, Nenad Križić, zamjenik ministra Tome Medveda, Ivan Roštaš, gradonačelnik Slatine i ratni zapovjednik ZNG-a, HVIDR-a. maratonci i bikeri. O Davoru , kao suradniku, ratniku i prijatelju, govorio je Stjepan Gojmerac, zapovjednik policijske postaje ratnih godina, Nenad Križić, zamjenik ministra i Cvijeta Šoploher, supruga, koja se toplim riječima zahvalila svima koji su pmogli da sjećanje na Davora bude ovako veličanstveno.

Na kraju Memorijala velečasni Nikola Jušić predvodio je molitvu za pokojnog Davora Šoplohera. (www.icv.hr; žf)

[g-gallery gid=”404172″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content