Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorio “Doručak s hrvatskih farmi” u Virovitici

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije na Gradskoj tržnici u Virovitici održan je Doručak s hrvatskih farmi na kojem su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda. Svoje proizvode predstavilo je tridesetak poljoprivrednih proizvođača s područja naše županije. Na Doručku su tako posluženi tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, kruh, peciva i jaja, isključivo proizvodi s oznakama: Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe Naše, Kruh hrvatskih polja, Brašno hrvatskih polja te ostali proizvodi specifični za Virovitičko-podravsku županiju. Brojne okupljene na virovitičkoj Gradskoj tržnici pozdravili su ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Igor Andrović, a Doručak je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

MG 3927– Od kako sam na čelu Ministarstva poljoprivrede činimo sve što možemo da hrvatski proizvodi nađu svoje mjesto na policama. U sklopu ove akcije obići ćemo sve hrvatske županije. Poanta je prezentirati hrvatske proizvode i probuditi svijest, kako kod Virovitičana, tako i ostalih stanovnika s područja Lijepe naše da su hrvatski proizvodi najkvalitetniji i najisplativiji i da njihovim kupovanjem razvijamo hrvatsku poljoprivredu i gospodarstvo. – rekao je ministar Tomislav Tolušić.

MG 4043Doručku su se uz brojne Virovitičane pridružili i saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnici i načelnici s područja naše županije, županijski i gradski pročelnici te direktori županijskih i gradskih tvrtki…

Opširnije pročitajte u novom broju Virovitičkog lista… (www.icv.hr, mb, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”404911″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content