Fotogalerija: Pogledajte kako je bilo na 11. manifestaciji Dravsko proljeće u Sopju

Međunarodna smotra folklora Dravsko proljeće, koja se svake druge godine održava u Sopju te u Starinu, u Mađarskoj, naizmjenično, također svake druge godine, održana je po jedanaesti put u subotu, 22. travnja.

Manifestaciju je otvorio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović. Prepunu dvoranu Mjesnog doma u Sopju pozdravili su i načelnici općina Starin i Sopje, Sandor Matoricz i Josip Granjaš. Voditelj programa bio je jedan od naših najpoznatijih voditelja, Branko Uvodić.

Smotra folklora započela je u popodnevnim satima okupljanjem KUD-ova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Svečanu misu u Župnoj crkvi Svete Magdalene predvodio je dugogodišnji župnik ove Župe, velečasni Vladimir Škrinjarić koji je nakon nadahnute propovijedi blagoslovio čuvare tradicije. Potom je šesnaest društava i klapa u šarenom mimohodu prošlo ulicama Sopja nudeći brojnoj publici bogatstvo slika i zvukova hrvatske tradicije.

Nakon službenog programa pod šatorima je održan koncert Mladena Grdovića, jednog od najpoznatijih zabavljača domaće pop scene. (icv.hr, žf foto: Ž. Felbar, K. Toplak)

[g-gallery gid=”404582″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content