Matej Orina treći u Hrvatskoj na bisernici

U Zagrebu je održano 55. Hrvatsko državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa. Sjajan uspjeh ostvario je Orahovčanin, učenik OGŠ Slatina, PO Orahovica, Matej Orina koji je osvojio je III. nagradu s osvojenih 94,00 bodova u III. kategoriji, disciplina bisernica. Učenika je pripremao profesor Ivan Jurišić, a Matejev nastup na klaviru je pratila profesorica Mateja Tomas. Matej je konstanto u vrhu Hrvatske u svojoj disciplini, a ovo treće mjesto je samo potvrda tome:

– Od srca čestitam Mateju i njegovim mentorima na ovom velikom rezultatu. Ogromna je to konkurencija, sve su to iznimno talentirana djeca i biti treći i državi je sjajno. Matej i njegovi mentori su uložili puno truda koji se, evo, itekako isplatio. – rekao je ravnatelj OGŠ Slatina, područnog odjela Orahovica Dražen Kovačević.

Matej Orina presretan je svojim rezultatom:

– Naravno da sam presretan. Sviram tamburu zato što to volim i uživam u tome, i onda kada dođe jedna ovakav rezultat u onom što volite, to je dio ostvarenja sna. Želja mi j jednog dana svirati u nekom tamburaškom sastavu, moj favorit je TS Posegana, baš me u Zagrebu slušao jedan od njihovih članova. Oni me oduševljavaju svojom svirkom, ali polako, tek sam počeo. Jako volim svirati, posebno što je riječ o bisernici tradicionalnom slavonskom instrumentu. Idem korak po korak pa ćemo vidjeti što donosi budućnost. – zaključio je sjajni, mladi orahovački glazbenik Matej Orina. (www.icv.hr; vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content