Počela izgradnja ceste između Zvonimirova i Lipovca

U utorak 4. travnja, u Zvonimirovu su počeli radovi na cesti između naselja Zvonimirovo i Lipovac, a na prigodnoj svečanosti otvorenja uz predstavnike izvođača radova “Ceste” Bjelovar nazočili su predstavnici Županijske uprave za ceste na čelu s ravnateljem Brunom Perkecom te predstavnici lokalne samouprave, pročelnik županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove i kandidat za župana Igor Andrović, privremeni gradski pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Mario Klement, načelnik Općine Suhopolje Marijan Brlek sa suradnicima te vršitelj dužnosti načelnika Općine Gradina Marko Ajček sa suradnicima.

MG 2142Asfaltirat će se dionica Lipovac – Zvonimirovo u duljini od 1500 metara, a vrijednost radova koji bi trebali biti završeni za dvadesetak dana iznosit će 1,500.000 kuna. Ta će cesta imati posebnu važnost jer će se njome uvelike skratiti put prema Virovitici, a u budućnosti, kada u rad bude puštena sjeverna obilaznica, poslužit će kao alternativni prometni pravac, što i je jedan od osnovnih motiva njena građenja.

Županijska uprava za ceste Virovitičko-podravske županije u ovoj će godini investirati 4 milijuna kuna za poboljšanje cestovnih uvjeta na našem području, a sukladno Pravilniku o rasporedu sredstava za financiranje građenja i održavanja javnih cesta Županijskim upravama za ceste. (www.icv.hr; bs; foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content