Središte Slatine dobit će hostel, restoran i vidikovac: GRAS prijavljuje projekt „EPIcentar Sequoia“ vrijedan 20,9 milijuna kuna

blank

Mala, ali agilna ekipa Razvojne agencije Slatina (Gras), predvođena ravnateljicom Danijelom Maravić, u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga Promicanje održivog razvoja prirodne baštine (Europski fond za regionalni razvoj), prijavit će projekt od velikog značaja za grad Slatinu. Radi se o projektu „EPIcentar Sequoia Slatina, vrijedan 20,9 milijuna kuna.

– U središtu Slatine, kod sequoie, uredit će se park, posjetiteljski centar, hostel s 32 kreveta. Bit će tu i konferencijska dvorana, restoran, kao i interpretacijski centar s vidikovcem. Izgradnjom ovog centra otvorit će se i nova radna mjesta, a Slatina i Virovitičko-podravska županija će dobiti jedan atraktivan turistički sadržaj – kazala nam je Danijela Maravić.

Nositelj projekta je Grad Slatina, a partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica grada Slatine. Projekt je pripremila Gradska razvojna agencija Slatina uz VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Tim povodom, prostorije GRAS-a su posjetili, između ostalih, i županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, kao i gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”405473″]