Svečana sjednica, koncert Miroslava Škore, sportski, kulturni i drugi sadržaji obilježit će 789. rođendan grada Orahovice

Grad Orahovica će 3. svibnja proslaviti svoj 789. rođendan. Kako je to već uobičajeno, proslavu Dana grada obilježit će niz sportskih, kulturnih, zabavnih inih sadržaja. Središnji dio je dakako svečana Sjednica gradskog Vijeća koja će biti održana 3. svibnja u 13:00 sati, a od događaja dan prije, 2. svibnja, treba izdvojiti otvaranje novoizgrađene vodoopskrbne mreže Crkvari-Šumeđe, a u večernjim satima u središnjem gradskom parku zapjevat će najpoznatiji hrvatskih zabavni pjevač, Miroslav Škoro.

Od ostalih događanja u sklopu Dana grada, valja izdvojiti 3. Memorijalni rukometni turnir ”Pave Vukelić-Pajo” koji će biti održan u sportskoj dvorani 29. travnja u 10:00 sati, potom orijentacijsko-pustolovno biciklističku utrku Papuk Adventure race 2 30. travnja od 7 sati, 1. Svibnja bit će održan tradicionalni Prvosvibanjski piknik na izletištu ”Orah”, 0rahovačkom Jezeru od 11:00 sati, 3. svibnja u sportskoj dvorani u 19:00 sati bit će obilježeno 45 godina orahovačkog rukometa utakmicom seniorskih sastava RK Orahovica-RK NEXE, bit će tu niz izložbi, sportskih i računalnih turnira, prezentacija rada s 3D printerom i mnogih drugih sadržaja.

Svečanost obilježavanja Dana grada završit će 7. svibnja Svetom Misom i Sakramentom Svete Potvrde u župnoj crkvi Našašća svetog Križa u 11:00 sati. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content