VIROVITIČKI LIST: Virovitički policajci spasili stariju ženu iz gorućeg stana

Požar je izbio 45 minuta iza ponoći, grad je bio pust, ali na svu sreću dim koji se probijao s 9. kata zgrade u Mihanovićevoj ulici u Virovitici nije ostao neprimjećen. Primijetio ga je naš sugrađanin Alen Šantić koji se vraćao s posla iz obližnjeg ugostiteljskog objekta. Slučaj je htio da baš u tom trenutku naiđe policijski djelatnik Mario Ripli, koji je o požaru odmah izvijestio svoje kolege u policiji te djelatnike Javne vatrogasne postrojbe Virovitica. Prvi koji su uspjeli reagirati bili su policajci Josip Jurković i Nikola Cicvarić.

– Čuli smo preko radijskog uređaja Marija kako obavještava o požaru koji je izbio u zgradi u Mihanovićevoj i odmah se uputili tamo. Zbog sumnje da se zasigurno netko nalazi u stanu i da mu je ugrožen život, nasilno smo otvorili vrata i ušli u stan, a na naše dozivanje, odazvala se starija žena koja je ležala na krevetu. Zastrašujući je bio je dim kojega je bilo toliko da nismo vidjeli ništa pred sobom, te smo se jedva probili do izlaza iz stana. Ženu koja je bila u šoku zbog požara izveli smo iz stana u hodnik stambene zgrade. Na mjesto događaja ubrzo su došli i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe iz Virovitice i vrlo brzo lokalizirali požar koji je nastao kod balkonskih vrata – rekao nam je jedan od heroja Josip Jurković

17806938 404933853212770 1404430779 nZahvaljujući vatrogascima koji su ubrzo stigli požar je ugašen, a povrijeđenih na svu sreću nije bilo. Prema saznanjima požar je uzrokovao opušak cigarete u plastičnoj kanti. Materijalna šteta je oko 5.000 kuna.

Josip Jurković i njegov kolega Nikola Cicvarić, kao i njihov pretpostavljeni Vlado Buđak, ali i svi ostali policajci na ovaj slučaj ne gledaju kao na nešto herojsko, smatraju da su samo dobro obavili svoj posao, iako je vrlo malo nedostajalo da izbije eksplozija u kojoj bi stradalo više ljudi.

– Važno im je da je žena spašena, a požar ugašen te da posljedica nije bilo. Valjda se po tome heroji i razlikuju od onih koji to nisu, a to je zasigurno i razlog više da ljude u policijskim, vatrogasnim i drugim spasilačkim odorama gledamo s više poštovanja jer oni su ti koji će u slučaju nesreće prvi priteći u pomoć.

Djelatnici Policijske uprave Virovitica samo su dio nečeg velikog što se događa u svijetu, humanog odnosa prema pojedincu i zajednici. Dok god je tomu tako, postoje izgledi da opstanemo. (www.icv.hr; bs; foto: Matija R. i Vlado P.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content