Antonija Šerer predstavila slikovnicu “Mačak Žućko” i vrtiću poklonila 1280 kuna

Aktivna zavičajna spisateljica, Virovitičanka Antonija Šerer predstavila je u Gradskoj knjižnici i čitaonici na humanitarnoj tribini svoju novu slikovnicu “Mačak Žućko”. Slikovnica donosi 12 priča, a iza svake stoji glavni “krivac” – njen dvoipolgodišnji unuk Samuel, kojeg čuva i s kojim je doživjela brojne dogodovštine pretočene u slikovnicu. – U svakoj priči pronaći ćete jednu lokalnu riječ iz našeg ‘virov’tičkog, mikeškog jezika. Važno je da mlade generacije koje dolaze ne zaborave svoje korijenje – istaknula je A. Šerer.

Zahvalila je pritom svima koji su sudjelovali u nastajanju slikovnice. Ponajprije obitelji, zatim ilustratoricama Jaroslavi Lulić, Lenki Moslavac i Ines Fanić, KUD-u i KUC-u Virovitica, Osnovnoj glazbenoj školi Jan Vlašimsky, Gradskoj knjižnici i čitaonici, dramskoj skupini Igraonice i svima koji su sudjelovali u bogatom programu na humanitarnoj tribini.

Kako je Samuel zaslužan za dogodovštine koje su kroz priče napisane u ovoj slikovnici, odlučila sam sav novac od prodaje pokloniti Dječjem vrtiću Cvrčak. Znam da njima nedostaje igračaka i da je djece puno, pa me raduje što im na ovaj način mogu pomoći – objasnila je autorica.

Na tribini je prikupljeno 1280 kuna koje je u ime Dječjeg vrtića Cvrčak primila ravnateljica Ana Tomac.

– Hvala od srca na ovom poklonu, koji odmah proslijeđujem kolegicama iz skupine Tigrići, koju pohađa Samuel. Neka ova sredstva odgojiteljice iskoriste za što ljepše igračke u kojima će mališani uživati – kazala je A. Tomac. Akcija pomoći virovitičkom vrtiću ne staje na humanitarnoj tribini, najavile su A. Tomac i A. Šerer. U srijedu, 10. svibnja, u 16.30. sati, na Danu otvorenih vrata Dječjeg vrtića Cvrčak, virovitička zavičajna spisateljica opet će prodavati svoje slikovnice za potrebe vrtića. (www.icv.hr; mlo)

[g-gallery gid=”406824″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content