DAN OTVORENIH VRATA TEHNIČKE ŠKOLE: Učenici mjerili šećer u krvi, prezentirali robotsku ruku, didaktičke stolove i zbirku kukaca

Tehnička škola Virovitica otvorila je danas učionice za posjetitelje i u okviru Učeničkog dana škole prezentirala svoje programe i zanimanja za koja se učenici školuju. – Danas smo po prvi puta u okviru Učeničkog dana na ovaj način otvoreni za građane i naše buduće učenike. Prezentiramo ono s čime raspolažemo kao škola, od opreme do kadrova i ostalog. Učenici pritom svojim kolegama iz drugih usmjerenja prezentiraju svoje uratke. Imamo pet usmjerenja i ponekad se dogodi da učenici medicinskog usmjerenja ne znaju što rade njihovi kolege elektrotehničari – objašnjava prof. Ivan Kučan, ravnatelj Tehničke škole.

tehnicka3Učenici su jedni drugima, ali i posjetiteljima i roditeljima prezentirali ono po čemu su poznati i na što se ponose, a rezultat je njihova rada, teorije i prakse koju prolaze kroz nastavu. Polaznici usmjerenja medicinska sestra i medicinski tehničar mjerili su tlak i razinu šećera u krvi, tjelesnu težinu posjetitelja i prezentirali druge aspekte svog posla. Šumari su se predstavili zbirkom “Tajni svijet kukaca” s više od 150 vrsta kukaca koji žive na bilogorskom području, uz druge neobične i zanimljive herbarske zbirke.

teh6Drvodjeljski tehničari dizajneri predstavili su se s rukotvorinama u kombinaciji drveta, epoksi smole i drugih materijala. Strojarski računalni tehničari predstavili su tri didaktička stola – stol sa školskim robotom, didaktički stol za pneumatiku i senzoriku. Elektrotehničari su posjetiteljima prezentirali rad robotske ruke, koja je izrađena u 3D printeru i kojom učenici upravljaju pomoću arduina (posebne rukavice). (www.icv.hr, mlo)

tehnicka

teh4

teh2

DSC02851IMG 6372 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content