Dani otvorenih vrata udruga: HUPS u četvrtak, 25. svibnja; S.O.S. i Veranda u subotu, 27. svibnja

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske već tradicionalno organizira Dane otvorenih vrata udruga koje će se ove godine održati od 25. do 27. svibnja. Kako bi građanima približile svoje programe i aktivnosti, udruge širom Hrvatske organiziraju brojne kreativne radionice, predavanja, predstave, akcije te na inovativne načine predstavljaju svoje društveno korisne projekte i programe, ali i mogućnosti uključivanja građana u volonterske programe. Poseban naglasak ove godine je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

Ove godine Dani otvorenih vrata udruga održavaju se u suradnji s manifestacijama Hrvatska volontira 2017 i Gledaj (u)druge. Hrvatska volontira ove će se godine održati od 22. do 27. svibnja, kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu ljudi i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Kampanja “Gledaj (u)druge” je nastala radi osvještavanja javnosti o važnosti rada udruga i civilnog društva.

Na području Virovitičko-podravske županije u manifestaciju će se uključiti Hrvatska udruga za prevenciju suicida – HUPS u četvrtak, 25, svibnja, od 9 do 14 sati.

U subotu, 27. svibnja, svoja vrata građanima otvorit će S.O.S – savjetovanje, osnaživanje i suradnja te Udruga za pomoć mladima VPŽ “Veranda”. 

Svi građani koji sudjeluju na Danima otvorenih vrata udruga mogu ispuniti „Putovnicu Dana otvorenih vrata udruga“ te sudjelovati u nagradnom natječaju u kojem mogu osvojiti prigodne nagrade. Putovnice će građani moći preuzeti u udrugama koje sudjeluju na Danima otvorenih vrata udruga 2017., a nakon što ih ispune trebaju ih poslati u Ured za udruge. (icv.hr, udruge.gov.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content