FOTO: Braća Brbot obiteljskim receptom za grah do pobjede

U prekrasnom ambijentu prirodnog bisera Papuka, Park šumi Jankovac, održano je natjecanje u kuhanju lovačkog graha. Organizatori su bili Planinarski dom Jankovac, Općina Čačinci i općinska Turistička zajednica te Javna ustanova Park prirode Papuk. U kuhanju lovačkog graha okušalo se 11 ekipa iz Orahovice, Slatine i Čačinaca, a nakon dva i pol sata kuhanja amaterskih majstora kuhača, stručno povjerenstvo u sastavu Dalibor Kovač, glavni kuhar Planinarskog doma Jankovac kao predsjednik, Mladen Stojan iz Marine pokraj Trogira te Stjepan Gal u ime Parka prirode Papuk, uhvatili su se u koštac s uzorcima…0105grahijada3

– Svi uzroci su bili odlični. Moram pohvaliti kuhare jer su zaista odlučivale nijanse. Okusi su bili jako dobri, boja također i imali smo jako težak zadatak. Tajna dobrog graha je prije svega iskustvo kuhanja, a onda i dobri začini, kvalitetno meso i ljubav prema onome što radiš. – rekao je Dalibor Kovač.

Potporu vrijednim ekipama kuharima u ovoj manifestaciji dali su i načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac te direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica.

0105grahijada1Nakon zbrajanja bodova, pobjedu je odnijela ekipa Brbot iz Čačinaca s kuharima Antonijom i Sandrom Brbot, drugo mjesto pripalo je Parku prirode Papuk s kuharom Časlavom Sikorom, dok je treće mjesto osvojila ekipa HVIDR-a Orahovica s kuharom Viktorom Bulavom. Nagrade najboljima uručili su načelnik Općine Mirko Mališ, direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica, voditeljica Planinarskog doma Jankovac Jelka Pavlović te predsjednik Povjerenstva Dalibor Kovač.

Zanimljivost je da su pobjedničku ekipu činila tri brata Brbota, Antonio, Sandro i Davor koji su djelomično otkrili tajni, obiteljski recept za grah… (www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

Opširnije u Virovitičkom listu

[g-gallery gid=”405974″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content