Ivan Gudelj u Virovitici predstavio knjigu “Hajdučka priča”

U Kazalištu Virovitica u ponedjeljak je održano predstavljanje knjige Blaža Duplančića “Ivan Gudelj – Hajdučka priča”. Knjiga je to o poučnoj životnoj i nogometnoj priči ispričana kroz životni put i sudbinu Ivana Gudelja. Njegova nogometna karijera naprasno je prekinuta zbog težeg oblika žutice, hepatitisa B, 13. rujna 1986. godine i Hajdukove utakmice sa Crvenom zvezdom. Najtraženiji Europljanin s nogometnih travnjaka toga doba, u najboljim godinama, a imao je samo 26, morao je prisilno u igračku mirovinu.
Organizator je bilo Društvo prijatelja Hajduka Virovitica na čelu s predsjednikom Krešimirom Adamovićem, a oko organizacije je pomogao i Grad Virovitica, dok je na predstavljanju knjige bio i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji se zahvalio Gudelju što je izabrao upravo Viroviticu da bi ispričao svoju životnu priču. Predstavljanje su potpomogli i mladi virovitički glazbenici Damjan Despotovski, Eva Barišin i Toni Lešković, te glumac virovitičkog kazališta Draško Zidar.
Između ostalih, predstavljanju su nazočili i mladi igrači Virovitice, Sokola iz Milanovca, Nogometne akademije No limit iz Virovitice. (www.icv.hr, vle; Fotografije: Matija Rođak)

MG 7318 MG 7323

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content