Odlični rezultati virovitičkog Doma na državnoj Domijadi u Rovinju

Proteklog su vikenda učenici Učeničkog doma Virovitica sudjelovali na 42. državnoj Domijadi u Rovinju te postigli odličan uspjeh. Pravo sudjelovanja na državnoj Domijadi izborili su svi učenici koji su osvojili prva mjesta na prethodno održanim regionalnim Domijadama u 5 regija.

Učenici dramske skupine pod vodstvom odgajateljice Suzane Sokele autorskim su uratkom „Kocka osjećaja“ osvojili 1. mjesto u kategoriji scenske igre. Stručno prosudbeno povjerenstvo prepoznalo je društvenu angažiranost ovog uratka koji progovara o uvijek aktualnom problemu zlostavljanja te prepoznavanju istog.

U kategoriji modnog dizajna našu su regiju predstavljali učenici likovne skupine pod vodstvom odgajateljice Martine Tišljar koji su se predstavili haljinama od slamki, toaletnog papira i PVC vrećica. Njihov je uradak osvojio odlično 2. mjesto.

Osim članova likovne i dramske skupine na državnoj su se Domijadi natjecali i domski nogometaši pod vodstvom odgajatelja Dražena Jurkovića. Iako su prikazali odličan nogomet, konkurencija je ipak bila prejaka te su završili na 4. mjestu.

Bila je ovo vrlo uspješna Domijada na kojoj je prikazano sve ono najbolje što se u domovima radi u sklopu slobodnih aktivnosti te je još jednom dokazano da učenički dom nije ustanova koja pruža samo smještaj i prehranu svojim korisnicima već i mnoštvo prilika za kreativni rast i razvoj.

(www.icv.hr, gs, Foto: Viktoria Pejazić)

[g-gallery gid=”407535″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content