Pozicioniranje u civilnom sektoru i racionalno korištenje resursa ključno za napredak udruga

U organizaciji Centra za civilne inicijative, Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i Udruge SOS Virovitica održan je okrugli stol s temom “Prostori suradnje udruga i lokalne samouprave”. Tom prigodom okupili su se predstavnici lokalne samouprave i organizacija civilnog društva s područja Virovitičko-podravske županije, a naglasak je bio na korištenju gradskih i drugih prostora te suradnji koja je neophodna za kvalitetan rast i razvoj civilnog društva. Okrugli stol je vodila Nikolina Turčinović Dupor iz Centra za civilne inicijative, a o stanju civilnog sektora na području naše županije govorili su pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice Alen Bjelica, Martina Otročak u ime Virovitičko-podravske županije te Snježana Paripović iz Udruge S.O.S Virovitica. Okruglom stolu je nazočio i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

Nakon okruglog stola održana je i radionica na kojoj se govorilo o upravljanju udrugom s osvrtom na održivi razvoj. Naime, pokazala se velika potreba da udruge pronađu načine kako prebroditi teškoće i što bolje se pozicionirati u civilnom sektoru, odnosno da uvide koji su njihovi resursi, da ih racionalno koriste te da se osmišljeno uklope u postojeće strategije i tako napreduju.

Okrugli stol i radionica organizirani su u sklopu programa E-misija1, a rezultat su suradnje Centra za civilne inicijative i organizatora, Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i Udruge SOS. (www.icv.hr, mb; foto: Martina Bašić)

[g-gallery gid=”412477″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content