Tehnički pregled Sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška od 30. svibnja do 1. lipnja

Prema riječima virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, tehnički pregled Sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška obavit će se od 30. svibnja do 1. lipnja.

– Nakon toga dobiva se uporabna dozvola i moći će se otvoriti Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška. Potom ćemo sjesti sa svima potencijalnim korisnicima, poljoprivrednicima koji tamo imaju zemlju, članovima Udrugom sustava navodnjavanja i zajedničkim jezikom naći model po kojem će oni koristiti taj sustav kako bi on bio na korist nama i korisnicima. Mi kao županija nikako nećemo donositi jednostrane odluke – istaknuo je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

kapinci 1 e1495999476760
Tako će plodna zemlja uz rijeku Dravu, postati još plodnija. Radovi na Sustavu navodnjavanja Kapinci – Vaška, koji se prostire na 1.260 hektara, počeli su 2011. godine, u vrijeme tadašnjeg župana, danas ministra poljoprivrede, Tomislava Tolušića. Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška, koji se nalazi na području općine Sopje, vrijedan je gotovo 81 milijun kuna i jedan je od najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content