Vedrofon 2017. – Mali zboraši Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky osvojili nagradu za najbolji solistički nastup

Zbog Glazbene igraonice Jana Vlašimskog iz Virovitice sudjelovao je u nedjelju na 4. Belišćanskom dječjem festivalu Vedrofonu i osvojio nagradu za najbolji solistički nastup u konkurenciji od 7 zborova. Solistice su bile: Julija Tomljanović i Lea Dalpont. Mališani pod mentorstvom voditeljice Dijane Sulimanac publici su se predstavili s dvije nove pjesme, “Ključić sreće” i “Što mi je u glavi”. Tekst pjesama napisala je Ljiljana Tonček, a glazbu i aranžman potpisuje Dean Preml.

Prošle godine virovitički zbor Glazbene igraonice osvojio je prvo mjesto u konkurenciji od ukupno 11 zborova te za nagradu primio Zlatni belišćanski listić. Vedrofon je manifestacija koju već tradicionalno organiziraju Grad Belišće, Turistička zajednica grada Belišća i Centar za kulturu Sigmund Romberg, a s ciljem njegovanja dječje festivalske pjesme. Svake godine okupi ljubitelje glazbe svih generacija koji svečanu manifestaciju, uz nastupe i ocjene žirija, provedu u druženju i pjesmi. (www.icv.hr, mlo)

vedrofon4 vedrofon 1 vedrofon3

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content