Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ na Hrvatskom kongresu preventivne medicine zavoda za javno zdravstvo

Kongres je održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH u Opatiji, a okupio je djelatnike svih zavoda za javno zdravstvo u Republici Hrvatskoj, kao i predstavnike zdravstvene administracije. Više od 250 sudionika kongresa imalo je priliku kroz tri dana poslušati više od 80 tema iz područja javnog zdravstva.

U ime Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Kongres je svečano otvorio posebni savjetnik predsjednice Tomislav Madžar.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije Miroslav Venus održao je predavanje na temu „Epidemiologija u zavodima za javno zdravstvo“ u ime Hrvatskog epidemiološkog društva te je sudjelovao na okruglom stolu na temu „Položaj i budućnost javnog zdravstva u RH“. Predstavljen je i Protokol međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji kao prvi takav dokument na razini RH.

Od posebnih događanja Kongresa izdvajamo promociju knjige prof. Siniše Brlasa „Terminološki opisni rječnik ovisnosti“, u izdanju Medicinske naklade, o kojoj su, uz autora, govorili stručni recenzenti Miroslav Venus i Vlado Jukić te glavna urednica Anđa Raič.

Liječnici sudionici Kongresa održali su Osnivačku skupštinu Hrvatske udruge zavodskih liječnika (HUZAL) koja će okupljati liječnike svih specijalnosti koji rade u zavodima za javno zdravstvo sa ciljem zastupanja njihovih interesa, kao i interesa preventivne medicine koja je često puta podcijenjena i neprepoznata. Zaključak Kongresa je da u preventivne aktivnosti treba više ulagati i pridavati im više pozornosti jer se na taj način provodi kvalitetnija briga o zdravlju stanovnika RH i ujedno štedi zdravstveni novac. (zzjzvpz.hr)

[g-gallery gid=”412734″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content