FOTO: LAG „Virovitički prsten“ na studijskom putovanju u Baškoj Vodi

Dvadeset i dva člana LAG-a „Virovitički prsten“ sudjelovala su na trodnevnom studijskom putovanju na području LAG-a Adrion i LAG-a Neretva.

Na sastancima su razmijenjena iskustva i znanja vezana za provedbu lokalne razvojne strategije LAG-ova te provedbu mjera iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., a u sklopu navedenog održane su i rasprave o potencijalnim projektima suradnje, koji će se provoditi kroz Podmjeru 19.3. „Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a“.
Tijekom terenskih obilazaka primjera dobre prakse s tog područja posjećeni su Vinarija Pilač u Vrgorcu, kušaonica maslinovog ulja OPG-a Joško Veža u Bristu, preradbeni pogon za obradu smokava OPG-a Tome Ostojića iz Peračkog Blata, Vinarija, kušaonica i rasadnik Volarević u Metkoviću, plastenička proizvodnja povrća OPG-a Mirka Knežića iz Metkovića, nasad mandarina OPG-a Curić Babić iz Opuzena te ostali projekti koji će se prijavljivati na Mjeru 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ u gradu Makarskoj i općini Tučepi.

Za vrijeme studijskog putovanja, predstavnici Pčelarstva Balint iz Virovitice te OPG-a Ivoš Luka iz Gornjeg Bazja sudjelovali su na sajmu Okusi Hrvatsku u Baškoj Vodi na kojem su predstavili svoje proizvode.

Studijsko putovanje LAG-a organizirano je u sklopu prihvatljivih aktivnosti iz Podmjere 19.4. – „Tekući troškovi i animacija“ iz Mjere 19 „LEADER-CLLD“ Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., a predstavnici i članovi LAG-a dobili su priliku uspostaviti brojne kontakte, razmijeniti nove ideje i mogućnosti temeljem kojih će doprinijeti razvoju područja LAG-a „Virovitički prsten“ te poboljšati životne i radne uvjete ovog područja. (www.lagvip.hr)

image003

[g-gallery gid=”416981″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content