Lahorka Weiss po treći put izabrana za predsjednicu Gradskog vijeća Grada Virovitice

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća grada Virovitice danas je za predsjednicu jednoglasno izabrana Lahorka Weiss, kojoj je ovo treći uzastopni mandat na ovoj funkciji. Za dopredsjednika je jednoglasno izabran Dalibor Per. Prisegu da će služiti općem dobru i građanima svečano je dao 21 član novog saziva Gradskog vijeća. Prema izbornim rezultatima, u novom Gradskom vijeću 13 vijećnika dolazi iz koalicije HDZ-HSLS-HSP dr. Ante Starčević, 5 vijećnika iz koalicije SDP-HSS-HNS-Liberalni demokrati te 3 člana iz koalicije MOST-HSPD. Budući da su mandati Ivice Kirina (HDZ) i Margarete Ptiček (HDZ) zbog drugih funkcija u mirovanju, na njihova mjesta u Vijeću ušli su Dalibor Per i Vlado Hodak.

MG 2208Reizabrana predsjednica Lahorka Weiss čestitala je vijećnicima na izboru. – Ponosna sam što sam po treći put izabrana na ovu funkciju, vjerujem da su nam građani poklonili povjerenje jer su prepoznali naš trud i rad. Pozivam sve vijećnike da u novom mandatu osluškuju potrebe i upute građana, donose ih na Vijeće te u svim odlukama sudjeluju svojim trudom, zalaganjem i idejama – rekla je L. Weiss.

No ni prva zajednička sjednica nije prošla bez kritika. Siniša Prpić (MOST-HSPD), tražio je vijećnike da razmotre prijedlog prema kojem bi u odborima Gradskog vijeća za različita pitanja, poput financija i proračuna, komunalnog sustava, društvenih djelatnosti i sl. bio veći broj oporbenih vijećnika. Od pet članova odbora, upozorili su, oporbi je ostavljeno samo po jedan, iako je omjer vladajuće koalicije i oporbe u Vijeću 13 prema 8 vijećnika. Prijedlog su odbili vijećnici koalicije HDZ-HSLS-HSP dr. A. Starčević. S jednim od pet mjesta u odborima nezadovoljan je i Dražen Kurečić iz koalicije SDP-HSS-HNS.

– Ostajemo pri tome da ćemo podržati sve ono što je u interesu građana Virovitice, ali i upozoravati na one odluke koje smatramo štetnima. Nezadovoljni smo omjerom broja članova u odborima, smatramo da bi omjer članova trebao biti 60:40, kako bismo imali točan uvid u odluke i kvalitetnu mogućnost odlučivanja – rekao je D. Kurečić.

U političkoj praksi konfrontacije su uobičajene, ne mogu se sve odluke donositi jednoglasno, poručila je nova /stara predsjednica Lahorka Weiss, dodajući kako smatra da će se na sjednicama Vijeća odluke koje su dobre i za korist građana ipak donositi političkim konsenzusom, nakon što se detaljno prouče putem odbora Gradskog vijeća i na samim sjednicama, koje su javne. (www.icv.hr, mlo, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”413726″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content