Na literarnom natječaju “Dan pjesnika” 29 radova iz cijele županije

U organizaciji Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica održana je peta po redu manifestacija Dan Pjesnika. Ovaj literarni natječaj i kulturna manifestacija održava se od 2013. godine, a teme za literarni izričaj crpe iz pjesničke ostavštine Pavla Bistrovića Pjesnika, novobukovačkog književnika. Radovi stižu iz osnovnih škola Virovitičko-podravske županije. Ove godine zadane teme bile su: “Livada”, “Kamo ste pošli, snovi?” i “Oči su ti ogledalo zvijezda”.

Na natječaj je pristiglo ukupno 29 radova iz 8 škola, sudjelovalo je 28 učenika i 11 mentora. Povjerenstvo za odabir nagrađenih radova i ove su godine činile ravnateljica Lareta Žubrinić, učiteljica Hrvatskoga jezika Božica Filipović Veg te knjižničarka Eva Turza Mitrović.

Nakon okupljanja sudionika i pozdrava ravnateljice, program je započeo čitanjem poezije Pavla Bistrovića, a tijekom večeri gosti su imali priliku poslušati pjesme u kojima se nalaze i teme za natječaj. Članovi KUD Lipice, dječje skupine KUD-a Lipe, svojim su nastupom uljepšali ovu pjesničku večer i počastili goste dvjema točkama u kojima su pokazali tradicionalne pjesme i plesove bukovačkog kraja. Ravnateljica je također kratko predstavila zbirku sabranih pjesama Pavla Bistrovića koju su nedavno izdala njegova djeca. Upravo su ovu zbirku nagrađeni učenici dobili na dar, a to su Ivona Lukić iz OŠ Mikleuš, mentorica Marica Kesić, Josip Jaković iz OŠ Voćin, mentorica Svjetlana Banović i Barbara Kovačić iz OŠ A. G. Matoša Čačinci, mentorica Andrea Prelog.

Mentorice su na dar dobile pripovijetku Pavla Bistrovića Mlađeg, Senka. Na natječaju su sudjelovale i sljedeće škole: OŠ Ivan Goran Kovačić iz Zdenaca, OŠ Petra Preradovića iz Pitomače, OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice i škola domaćin.

(www.icv.hr, etm, Foto: Eva Turza Mitrović)

[g-gallery gid=”414690″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content