OŠ Eugena Kumičića Slatina dobit će mini atletsku stazu; stiže i CNC stroj, laserski graver, 3D printer…

Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina nositelj je međunarodnog projekta Still, skraćenog naziva za Sport, Ict, Jezične kompetencije u službi očuvanja tradicije obrtništva i konkurentnosti na tržištu rada učenika Slatine i Szigetvara. Mađarski partner je škola Sebastijan Tinody Lantos, a partner u Hrvatskoj je SŠ Marka Marulića Slatina. Vrijednost projekta je 249.999.14 eura, udio europskih sredstava je 85 posto, a ostalih 15 posto financirat će osnivači škola, u nađem slučaju Virovitičko-podravska županija. Osnovna škola Eugena Kumičića, kao vodeći partner, ima budžet od 140,497,00 eura, mađarski partner 99.502,14 i SŠ Marka Marulića i 10.000,00 eura.

Projekt je na početnoj konferenciji predstavila nejgova voditeljica, ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Božica Majhen, a suradnju i u budućim projektima obećao je Marijo Klement, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije.

U sklopu navednog projekta slatinska osnovna škola dobit će zaštitni sloj na betonskom igralištu od tartana, iscrtanu mini atletsku stazu, izmijenit će se sve vanjske sprave na igralištu, obnovit će se sanitarni čvor i garderobe u velikoj dvorani, a za potrebe poticanja učenika za obrtnička zanimanja nabavit će CNC stroj, 3D printer i laserski graver. Na ovaj način učenicima će ujedno biti ponuđeni zanimljiviji i kreativniji sadržaji i za izvannastavne aktivnosti.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije Miroslav Venus govorio je o važnosti bavljenja sportom za postizanje uspjeha u učenju, kao i o podizanju kvalitete provođenja slobodnog vremena djece i mladih.

Sljedeća aktivnost koja će se održati u Slatini je predviđena 24. kolovoza, a riječ je o radionici za stvaranje športskog kurikuluma na kojoj će sudjelovati 12 učitelja iz Szigetvara i Slatine.

Međunarodni projekt Still provodit će se do 14. rujna 2018. godine. (www.icv.hr, žf; foto: Tomislav Felbar)

[g-gallery gid=”417025″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content