Plesači KUC-a svoju umjetnost prikazali na “24. Završnoj produkciji”

Suvremeni plesni studio KUC-a Virovitica održao je u Kazalištu Virovitica svoju “24. Završnu produkciju”. 7 skupina razvrstanih po dobi izvelo je niz koreografija koje obrađuju sve suvremene stilove. U elementima suvremenog baleta, hip-hopa, MTV-dancea, show-dancea, jazz-dancea, ritmike uživala je vjerna i brojna publika.

KUC posebnu pažnju posvećuje educiranju predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske djece u adekvatnom izražavanju pokretom i suvremenoj plesnoj umjetnosti. Iza njih su suradnje na brojnim projektima na nivou države, županije i grada. U ovoj godini ostvarili su velik broj gostovanja širom Virovitičko-podravske županije, ali i izvan njenih granica. Organiziranjem brojnih radionica u školama, KUC širi ljubav prema suvremenom plesu. Tako je iz jedne od radionica u OŠ Vladimir Nazor nastao projekt „Plesom kroz književnost“ čiji je cilj plesom i pokretom ostvariti i predočiti književna djela, teme i doživljaje koje oni bude u čitaču.

Osim u Pitomači, od jeseni s radom kreće odsjek KUC-a i u Suhopolju. A kao i svake godine, KUC se priprema za nastup na Rokovu, gdje će osim produkcije pripremiti i nekoliko plesnih performancea noseći revije različitog tipa.

(www.icv.hr, ml; foto: KUC Virovitica)
[g-gallery gid=”415691″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content