Proslava svetkovine sv. Trojstva u Milanovcu

U nedjelju, 11. lipnja, proslava je svetkovine sv. Trojstva i sjećanje na 260. obljetnicu zavjeta grada Virovitice sv. Trojstvu.

Svečana sveta misa, ako vremenske prilike dozvole, održat će se kod zavjetne kapelice sv. Trojstva u Milanovcu s početkom u 11 sati, a predvodit će je vlč. Marijan Pavelić. Svetoj misi prethodit će procesija od župne crkve bl. Alojzija Stepinca do kapelice sv. Trojstva u 10,45 sati.

Kao i prijašnjih godina proslavi će prethoditi trodnevna duhovna priprava koju će predvoditi župnici gradskih župa sljedećim redoslijedom:

Četvrtak, 8. lipnja domaći župnik vlč. Josip Homjak, sveta misa s propovijedi u 18:30, a poslije euharistijsko klanjanje.

Petak, 9. lipnja, župnik Župe sv. Lepoloda Mandića Virovitica, vlč. Ivica Šoh, a nakon svete mise u 18,30 uslijedit će križni put do kapelice.

Subota, hodočasti župa sv. Roka, a svetu misu predvodi fra Rozo Brkić, gvardijan virovitičkog samostana. Nakon svete mise u 18:30 uslijedit će molitva večernjih hvala.
Kako radovi na obnovi kapelice još nisu gotovi svete mise trodnevice bit će u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Milanovcu, a samo sveta misa na dan sv. Trojstva kod kapelice. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content