Sastanak župana Androvića s voćarima i povrtlarima: Školarci će dobiti zdravo voće, povrće i mliječne proizvode, a uz djecu, najviše će koristi od toga imati lokalni OPG-ovci

U Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, održao je sastanak s voćarima i povrtlarima s područja naše županije. Govorilo se o školskoj shemi, inicijativi Ministarstva poljoprivrede za dodjelu besplatnog voća i povrća učenicima osnovnih i srednjih škola, a natječaj za navedeno, za škole, otvoren je do 14. lipnja.

– Ovaj je projekt pokrenut s nacionalne razine od Ministarstva poljoprivrede. Pomoći će našoj djeci koja će dobiti besplatno voće, povrće i mliječne proizvode, ali pomoći će i našim OPG-ovcima jer će njihovi kvalitetni i zdravi proizvodi završiti na školskom stolu. Naša djeca će dobiti ono i što zaslužuju, kvalitetne hrvatske proizvode, domaće i zdrave – podcrtao je Igor Andrović župan Virovitičko-podravske županije.

Na sastanku je bilo govori o ovogodišnjem Agroexpu koji će se održati u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije. Voćari i povrtlari su se iznimno pozitivno dočekali inicijativu Ministarstva poljoprivrede. O tome je više govorio istaknuti proizvođač jabuka s našeg područja Pero Marić.

– Dolaskom ministra Tomislava Tolušića, počele su se događati pozitivne stvari za poljoprivrednike. Veseli nas da će školarci jesti domaće i svježe proizvode. Prilika je to da djeca dobe zdravu hranu i to od prve ruke, ne putem nekih posrednika i ne iz uvoza – zaključio je Pero Marić.

Sjednici s voćarima i povrtlarima, između ostalih, nazočio je i zamjenik župana Igor Pavković, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, kao i privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ Dario Ripli. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”413862″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content