Slatinčanin Marijan Presečan putuje u London na Svjetsko prvenstvo u atletici za osobe s invaliditetom

Na predstojećem Svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom, koje će se održati u Londonu, Virovitičko-podravska županija imat će svog predstavnika. U London u srpnju putuje Slatinčanin Marijan Presečan. Tim povodom Marijan je u društvu slatinskog hrvača Dražena Kocića posjetio Virovitičko-podravsku županiju. Župan Igor Andrović čestitao mu je na dosadašnjim uspjesima i promociji kako grada Slatine, tako i Virovitičko-podravske županije te obećao pomoć Županije u realizaciji puta i nastupa.

Podsjetimo, Marijan Presečan je na IWAS Svjetskim igrama koje su održane 2015. godine u ruskom Sochiju, za Hrvatsku osvojio dvije medalje: zlato u bacanju diska te srebro u bacanju kugle. Disk je odletio na 14,29 metara, a kugla 6,64 metara. Prošle godine nastupio je na Paraolimpijskim igrama u Rio de Jeneiru gdje je u bacanju kugle zauzeo deveto mjesto bacivši je 6,25 metara.

Marijan se nada dobrom rezultatu u Londonu. Od prošle godine trenira i s profesionalnom kuglom, što do sada nije bio slučaj. Osim toga, Marijanu „ide 40. ljeto“, a kažu da su to najbolje godine za paraolimpijce u bacanju kugle. Zašto tako ne bi bilo i u Londonu… (icv.hr, mb, vpz.hr, foto: M. Bašić)

[g-gallery gid=”416095″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content