U Sopju obilježen Svjetski dan Multiple skleroze

Na obalama rijeke Drave kod Sopja obilježen je Svjetski dan Multiple skleroze. Društvo MS Virovitičko-podravske županije, kao organizator ovog susreta, okupio je stotinjak članova društava iz Hrvatske i Srbije sa željom da se međusobnim druženjem razmjene iskustva i ukaže na svakodnevne probleme na koje nailaze. Prisutni su bili i korisnici i asistenti novo pokrenutog projekta “Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom Virovitičko-podravske županije”. Europski socijalni fond odobrio je cjelokupni iznos od 1,408.215,97 kuna za financiranje zaposlenja 12 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Virovitičko-podravske županije na rok od dvije godine. Osnovni cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Lijepe želje svima je u ime organizatora uputio Saša Grahovac, a kao domaćin dobrodošlicu je poželio i novi načelnik Općine Sopje Berislav Androš. Udruga osoba s invaliditetom Slatina značajan je sudionik u ovakvim projektima te su gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i njegov zamjenik Bojan Plantak svojom nazočnošću podržali rad ove slatinske udruge.

Vožnja čamcem rijekom Dravom, uz svesrdnu pomoć članova Gorske službe spašavnja, viseća kuglana, pikado, kartanje obilježili su ovo zajedničko druženje.
(www.icv.hr, žf; foto: Ž.Felbar)