VELIKI POŽAR na Pustari i ergeli Višnjica: Šteta na hrani i strojevima oko četiri milijuna kuna

Vatrogasci, policija i djelatnici Pustare i ergele Višnjica u blizini Slatine od ranih jutarnjih sati gase požar koji je zahvatio hangar sa strojevima i hranom za životinje.

– Ne znamo kako je došlo do požara. U hangaru nema ni jedne žice ni utičnice, pa pretpostavljamo da bi uzrok moglo biti samozapaljenje. Nešto je hrane naše, nešto smo kupili, a na sreću dio je još na poljima pa neće sve stradati – rekla je Ksenija Plantak, voditeljica projekta Višnjica.

Brzom intervencijom vatrogasaca, policije, ali i sumještana i radnika spašena je većina radnih strojeva. Požar još gori, u vrijeme ovog izvještaja dežurne službe se još uvijek bore s vatrom na gotovo 1500 četvornih metara skladišnog prostora koji je lako zapaljiv.

– Prema prvim procjenama šteta je zasad oko četiri milijuna kuna. Uništena nam je utovarna prikolica, gotovo sva hrana i drugo što se nalazilo u skladištu. Srećom nema stradalih i to je sada najvažnije. Od srca hvala svima koji pomažu spasiti što još spasiti možemo, vjerujem da će situacija uskoro biti pod kontrolom – rekla je K. Plantak. (www.icv.hr, mlo, foto: čitatelj)