Virovitički Rapid koji posluje u sklopu RS metala u potrazi za novom radnom snagom

U vrijeme kada mnogobrojne nezaposlene osobe ne mogu naći posao, jedina struka u kojoj je radno mjesto sigurno je metalska. Upravo su takvi radnici zbog proširenja proizvodnje danas traženi u virovitičkom Rapidu, uz Samobormetal i Ljevaonicu Bjelovar jednom od proizvodnih pogona obiteljske tvrtke RS Metali d.d. iz Svete Nedjelje. Pogon Rapid u Virovitici raspisao je natječaj za prijam tridesetak djelatnika. Na natječaj se javilo njih dvadesetak pa je tvrtka trenutačno u fazi selekcije i s radnicima ovih dana obavlja razgovore.

TEŠKO DO KVALITETNOG KADRA

– Danas se proizvodnja kod nas odvija u jednoj smjeni, a da bismo zadovoljili tržišne zahtjeve, dodatnim zapošljavanjem radnika metalske struke moramo uvesti još dvije smjene – kazao nam je Damir Tomašek, pomoćnik direktora RS Metala, te dodao da tvrtka ima određenih poteškoća pri pronalasku radnika.

– Radi se općenito o deficitu radne snage metalske struke u Hrvatskoj jer danas više nema škole za ljevače pa se za prijam u radni odnos mogu javiti i radnici NKV struke – kaže D. Tomašek. Inače, tvrtka je u posljednjih mjesec i pol dana zaposlila 38 osoba, no da bi mogli raditi u proizvodnji, zaposlenici moraju proći i određenu edukaciju.

MG 5582– Sve nam je teže pronaći kvalitetne kadrove. U našoj tvrtki zaposlili smo sve završene računalne tehničare iz Tehničke škole Virovitica – objašnjava pomoćnik direktora. U jednom razdoblju postojala je ideja da se u srednjim školama obrazuje i jedan razred metalne struke upravo zbog potražnje na tržištu. No, ta je ideja ostala samo na papiru pa je u Hrvatskoj danas metalska struka na popisu deficitarnih zanimanja.

Opširnije u Virovitičkom listu… (www.icv.hr, zc, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”417204″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content