Najbolja vatrogasna družina Virovitičko-podravske županije, Biseri iz Turnašice, vraćaju se u Hrvatsku sa zlatnim odličjem

Stadion u Villachu je bio ofarban „kockasto“. Hrvati sa svih strana došli su bodriti pet hrvatskih ekipa koje su se plasirale na Vatrogasnu olimpijadu. Na kraju, među njih 20., od 76 ekipa, hrvatskih pet je među 20 najboljih. A tu su i naši Biseri. Po vatrogasnim pravilima osvojili su zlatnu medalju s 20. mjestom, a rezultat im je bio bolji za sekundu i pol nego prije četiri godine u Francuskoj.

– Malo smo zakazali u vježbi. Bili smo puno sporiji nego inače – javio nam se Luka Lach, jedan od odabranih Bisera.

Naime, jedan „iz posade“ se na startu poskliznuo na mokrom terenu i tu je u nepovrat „otišlo“ 6 do sedam sekundi. Iako su vježbu odradili bez greške, to rano posrtanje bilo je kobno za štopericu. No usprkos tome, iako žale zbog boljeg rezultata, Biseri su zadovoljni. Iz Hrvatske, iz Turnašice, došlo je 52 navijača koji su ih bodrili. Navijali su za njih i ostali Hrvati, no „ovih“ 52-oje je „poderalo glasnice“. Poderat će ih i u nedjelju kada se nakon 16 sati, Biseri vrate kući u Turnašicu… (www.vpz.hr, Fotografije: Facebook)

[g-gallery gid=”418809″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content