Općini Mikleuš isporučeno mobilno reciklažno dvorište

Općina Mikleuš je s tvrtkom „EOL-EKOS“ iz Rijeke ugovorila isporuku mobilnog reciklažnog dvorišta, a ukupna ugovorena vrijednost iznosi 184.500,00 kuna.

Nabava mobilnog reciklažnog dvorišta sufinancirana je sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 147.000,00 kuna u okviru Javnog poziva za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu. Razlika sredstava u iznosu od 37.500,00 kuna, osigurana je u općinskom proračunu.

Nakon izvršene primopredaje, mobilno reciklažno dvorište postavljeno je na javnoj površini u Mikleušu. Nabavkom ovog dvorišta postiže se bolja kvaliteta komunalne usluge na način da je omogućeno kvalitetno zbrinjavanje svih vrsta otpada te zaštita okoliša. Mobilnim reciklažnim dvorištem je, uz zbrinjavanje papira, stakla i plastike omogućeno i zbrinjavanje metala, biorazgradivog otpada, tekstila te problematičnog otpada –ulje, mast, kiseline, lužina; baterija, lijekova. (www.mikleus.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content