“Perspektiva žene” –braniteljice, majke, supruge i kćeri otvoreno o životu s PTSP-om i svakodnevnim borbama

U prostorijama HUPS-a (Hrvatska udruga za prevenciju suicida) u Virovitici u ponedjeljak navečer promovirana je knjiga “Perspektiva žene”. Autori su joj dr. Elvira Koić iz HUPS-a, poznata virovitička psihijatrica i Nenad Križić (predsjednik ZU HVIDRA-e). Knjiga donosi 15 priča, 15 toplih i dirljivih svjedočanstava žena, majki, supruga i kćeri branitelja, o životu nakon rata, o svakodnevnim borbama s PTSP-om, strahovima, ali i nevjerojatnoj snazi i nadi koja ih prožima.

zene3net

Knjiga je nastala u okviru projekta koji je kroz tri godine HUPS proveo sa Zajednicom udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije (ZU HVIDRA) na temu “Žene, hrvatski branitelji i stradanje u Domovinskom ratu”.

mlo zene nete

– Nema riječi kojima bih zahvalila svima vama, ženama, koje ste odlučile napisati svoje priče, svoj život. To je nešto potpuno drugačije, neipisivo i posebno – rekla je dr. Elvira Koić prilikom prve, intimne i tople promocije knjige, uoči koje su autoricama priča podijeljeni njihovi primjerci te zahvalnice svim sudionicima projekta.

zehnenet

Više o knjizi pročitajte u novom broju Virovitičkog lista.

(www.icv.hr, Tekst i foto: M. Lovrenc)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content