Korisnici Udruge Jaglac dobili sprave za vježbanje

U prostorijama Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica održana je svečanost povodom uspješno završene akcije „Vježbaj smjelo da razviješ duh i tijelo!“ na platformi Doniraj.org. Tom prilikom Udruga je ugostila sve donatore, volontere, roditelje, kao i svoje korisnike:

– Regionalna zaklada Slagalica pokrenula je platformu Doniraj.org kao novi oblik podrške u pokretanju malih projekata i lokalnih inicijativa šireg značaja kojima pružaju podršku civilnom sektoru, razvijaju i potiču međuresornu suradnju i uključuju veći broj građana. Udruga Jaglac je tijekom svibnja i lipnja pokrenula akciju „Vježbaj smjelo da razviješ duh i tijelo!“. Cilj ove akcije bio je doprinijeti unaprijeđenju kvalitete života osobama s intelektualnim teškoćama i osobama s invaliditetom aktivnim uključivanjem u primjerene tjelesne aktivnosti na otvorenom kako bi poboljšali njihovo psihofizičko stanje. Zahvaljujući velikoj podršci lokalne zajednice prikupljeno je 17.686,91 kuna za nabavku 2 sprave za vanjski fitness i izgradnju betonske podloge. MO Merkur kupio je 1 spravu u iznosu od 9.125,00 kuna, a tu su i donacije donacije pravnih i fizičkih osoba, kao i novac prikupljen kroz postavljene kutije za donacije. Uz to, provedena je i volonterska akcija. Veliko hvala svima koji su nam to omogućili, kazala je voditeljica projekta i koordinatorica programskih aktivnosti u Jaglacu Lidija Stojković.

Svečanosti je, među ostalima, nazočila i ravnateljica Zaklade Slagalica iz Osijeka, Branka Keselj, koja je čestitatala udruzi Jagalc na uspješnoj akciji. (www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

0308jaglacsprave
Buduæi kineziolog Marin Milovac kao volonter pomagao je korisnicima jaglaca u savladavanju vježbi na novim spravama

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content