FOTO: Pušten u rad sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška

Kod crpne stanice u Vaškoj održana je svečanost otvaranja Sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška zahvaljujući kojemu će poljoprivrednici s ovog područja iz rijeke Drave ubuduće moći natapati 1260 hektara površine. Otvorenju su uz domaćina, načelnika Općine Sopje Berislava Androša sa svojim zamjenicima i suradnicima nazočili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, saborski zastupnici Josip Đakić i Tomislav Žagar te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Riječ je o jednom je od najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije ukupne vrijednosti oko 81 i pol milijuna kuna.

MG 2952Borba za provedbu ovog projekta trajala je dugi niz godina, a za Virovitičko-podravsku županiju, jednu od najvećih županija po obradivim površinama u Hrvatskoj od iznimnog je značaja jer će se time stati na kraj katastrofalnim štetama od suša, te će se uvelike pridonijeti povećanju poljoprivrednih prinosa i konačnoj kvaliteti proizvoda vrijednih poljoprivrednika.

MG 3030Virovitičko-podravski župan Igor Andrović istaknuo je kako županija neće stati na ovom projektu te da već ima spremne nove projekte navodnjavanja, a ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić naglasio je kako će se zalagati da se svim korisnicima sustava navodnjavanja prve dvije godine omogući besplatno korištenje sustava te da im se po povoljnim uvjetima omogući kupnja opreme za korištenje sustava.

MG 3081Nakon svečanosti puštanja u rad Sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška župan Igor Andrović i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković potpisali su ugovor o tzv. komisionom vođenju projekta programa izgradnje sustava javnog navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac i sustava navodnjavanja i odvodnje Đolta. Potpisivanjem tih ugovora vrijednosti 55 milijuna kuna počinje novo razdoblje u razvoju poljoprivrede Virovitičko-podravske županije.

Opširnije pročitajte u novom broju Virovitičkog lista!  (www.icv.hr, zc, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”425387″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content