Grijali se i bez vatre – vrijedni Virovitičani spremili drva za zimu

Narodna izreka kaže kako se čovjek koji “loži peć na drva” grije čak tri puta. Prvi put kada ih siječe u šumi, drugi put kada ih vozi u skladište ili u prostoriju za sušenje, a treći put kada ih ubacuje u peć da ga toplina spasi od ljute zime. No, drva su ovog tjedna i bez vatre grijala vrijednu ekipu u Gupčevoj ulici.

Slavko Šnajder, vlasnik jednog od popularnih ugostiteljskih objekata u Virovitici, pripremao je, kao i brojni drugi sugrađani, drva za ogrjev za hladne dane koji nam stižu, a upravo tada uhvatio ga je i objektiv našeg fotoaparata. Zajedno s kolegama pobrinuo se da ogrjev koji će grijati i goste tog objekta zimi bude siguran od kiše, a zatim i da vrijedni pomagači ne ostanu bez zaslužene nagrade.

Tko se ove godine planira grijati na drva, izdvojit će u prosjeku oko 200 kuna za ovršinu graba i bukve, za cjepanicu oko 300 kuna te po svakom kubičnom metru još 30 kuna za uslugu piljenja.

Uz one kojima je ogrjev jedini način grijanja zimi, posljednjih godina traže ga i oni koji u domovima imaju i druge sustave grijanja, ali im je drvo nezamjenjivo u kaminu. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content